ویکات چیست.(VCUT)

آشنایی با برش V-CUT

نام گذاری این برش به دلیل ایجاد شکاف V شکلی است که ایجاد می کند.

برای ایجاد این برش از یک تیغه دایره ای شکل استفاده می کنند.

این نوع برش به راحتی و با دست شکسته می شود، به همین دلیل از محبوبیت بالایی برخوردار است.

اگر چه شکستن PCB به روش دستی به دلیل خم شدگی PCB توصیه نمی شود، اما سرعت و راحتی برش V-CUT باعث می شود تا بر روی این عیب چشم پوشی شود.

 شیت بندی در VCUT:

قرارگرفتن چند عدد PCB در کنار یکدیگر به شیت معروف است. پس از پایان فرآیند تولید، تمامی PCB های موجود در یک شیت، به کمک برش V-CUT یا CNC از هم جدا می شوند. تولید کنندگان PCB به دلیل کاهش هزینه ، بالارفتن سرعت و بالارفتن کیفیت علاقه شدیدی به این برش پیدا کرده اند.

برش ویکات باعث شده تا تولید کننده بتواند شیت های بزرگ تر ایجاد کند. این امر در هر مرحله از مراحل تولید PCB سرعت تولید را چند برابر افزایش می دهد. همچنین این روش قابلیت اطمینان بیشتری هم دارد و بدون ترس و بدون آسیب رسیدن به PCB ها میتوان آنها را جدا کرد .

آخرین مرحله در فرآیند ساخت PCB برش کاری است. پس از اینکه تولید PCB به پایان رسید، برای جداسازی PCB ها در محل های مورد نظر و کادر اضافی دور آن، برشی ایجاد می کنند که یکی از روی PCB و دیگری از زیر PCB و هر کدام به صورت V شکل هستند که با هم متناظرند و تنها مقدار کمی از سابستریت یا هسته PCB بین قسمت های انتهایی عمق این برش ها باقی میماند.

در تصویر زیربالا برش را مشاهده میکنید.

نام های دیگر برش VCUT:

میتوان به این برش فرآیند پیش جداسازی هم گفت. همچنین به نام های دیگری در نقاط مختلف دنیا شناخته می شود، از قبیل v-score، v-groove

ویژگی های برش وی کات:

معمولا PCB هایی در یک شیت که کنار هم چیده می شوند، فاصله کمی از هم دارند به طوری که برش V-CUT دقیقا بتواند با یک برش، PCB ها را از روی کادر از هم جدا کند.

برش وی کات چون میتواند فاصله های دقیقی را ایجاد کند، تلفات و به اصطلاح پرت PCB ها را در فرآیند تولید به حداقل می رساند. به همین دلیل میتوان از یک برگه کامل فیبر مدار چاپی بیشترین بهره را برد.

در هنگام طراحی و ایجاد شیت باید به عمق و زاویه برش مد نظر توجه کرد. این دو مورد اصلی ترین فاکتور های یک برش وی کات هستند. همچنین فاصله آخرین قطعه تا محل ایجاد برش نیز باید در نظر گرفته شود.

عمق برش V-CUT:

به ضخامت فیبر موجود که بین دو برش بالا و پایین قرار گرفته و باعث می شود دو قسمت از هم جدا نشوند عمق برش می گویند .

معمولا این عمق ۱.۳ ضخامت اصلی خود فیبر در نظر گرفته می شود.

V-CUT Parameterضخامت فیبرعمق برش پیشنهادی
H<0.60mm0.20mm
0.6mm≤H≤0.80mm0.35+/-0.10mm
0.80mm≤H≤1.60mm0.40+/-0.10mm
H≥1.60mm0.50+/-0.13mm
V-cut, v-cut برش, v-groove, v-score, برش PCB, برش v score, برش V-CUT, برش v-groove, برش فیبر, برش وی کات, دستگاه برش v-cut, دستگاه برش وی کات, شیت بندی, وی کات

زاویه برش V-CUT:

به زاویه ای که در قسمت برش خورده ایجاد میشود زاویه برش میگویند .

زاویه های ایجاد شده با اندازه های ۲۰ / ۳۰ / ۴۵ / ۶۰ درجه میباشد که ۳۰ و ۴۵ درجه معمولا استفاده میگردد.

هرچه زاویه برش بیشتر باشد جداسازی PCB ها هم راحت تر میشود همچنین احتمال شکنندگی از ناحیه برش هم بالا میرود.

نکات مهم جهت کاهش مشکلات احتمالی در برش V-CUT:

1.در هنگام شیت بندی باید به این نکته دقت کرد که تیغه دستگاه برش، چه عرض برش هایی می تواند بزند، تا فاصله PCB ها از هم حفظ شود.

2.برای اینکه دستگاه V-CUT بتواند برش را به درستی انجام دهد، باید محل های برش به شکل خط مستقیم باشند. چون تیغه برش دستگاه V-CUT گرد است و نمیتوان با آن اشکال مختلف را برش زد، فقط خطوط عمودی و افقی قابلیت برش دارند.

3.باید برش ها شروع و پایانی در لبه های شیت و PCB ها داشته باشند. برشی که تا نیمه شیت باشد را نمی توان جدا کرد. بنابراین خط برش به طور کامل از ابتدا تا انتهای لبه های برد، ایجاد می شود.

4.برای اینکه فیبر ها پس از برش V-CUT با دست جداسازی شوند، باید دارای حداقل قطر مناسب باشند. این امر باعث می شود در هنگام جداسازی، به PCB ها آسیب نرسد. قطر PCB پیشنهادی برای جداسازی با دست از 1mm به بالا است.

نکات مهم در انتخاب دستگاه برش V-CUT:

1.سرعت:

یکی از اصلی ترین ویژگی های این دستگاه سرعت آن است. از دستگاه برش V-CUT در تولید هایی که در تیراژ و سرعت برش زدن اولویت بالایی دارد، استفاده می شود.

۲- دقت برش:

دیگر ویژگی مهم این دستگاه، دقت برش آن است. دستگاه V-CUT چون معمولا وظیفه برش شیت ها و کادر ها را بر عهده دارد، باید دقت بالایی داشته باشد تا آسیبی به PCB ها نرساند.

۳- عمق و زاویه برش:

یکی از مهم ترین عوامل عمق برش است، دستگاه انتخابی باید عمق برش مناسبی داشته باشد به طوریکه بتوان آن را تنظیم کرد. همچنین در تمام طول مسیر ایجاد برش، باید عمق برش یکسان باشد. همچنین زاویه برش یکی دیگر از عوامل تعیین کننده است. اینکه یک دستگاه برش توانایی ایجاد زاویه های ۲۰/۳۰/۴۵/۶۰ درجه را داشته باشد، می تواند بر کیفیت کار آن تاثیر داشته باشد.

۴- حداکثر سایز شیت قابل پشتیبانی:

از دیگر پارامتر های مهم دستگاه V-CUT قابلیت برش ابعاد و اندازه شیت ها است. هرچه این سایز بزرگ تر باشد یعنی می توانید شیت های بزرگ تری را برش بزنید .

۵- خدمات پس از فروش:

به دلیل استفاده از تیغه در دستگاه برش V-CUT و کند شدن آن، نیاز است تا هر چند وقت یکبار تیغه ها عوض شوند. همچنین چون برد های الکترونیکی براده های ریز و زیادی دارند معمولا این دستگاه ها نیازمند سرویس دوره ای هست

۶-نرم افزار کار با دستگاه برش وی کات:

این دستگاه برای ایجاد برش ها، یک سری تنظیمات اولیه متناسب با کارها نیاز دارد. بنابراین با کمک یک نرم افزار مناسب اپراتور می تواند راحت تر با آن کار کند.

نویسنده وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *